Stichting Vrienden van het Herseninstituut
Dankzij de steun van de Stichting Vrienden van het Herseninstituut kan het Herseninstituut onder andere onderzoek doen naar de rol van erfelijke aanleg in het verloop van hersenaandoeningen, hoe we de ziekte van Parkinson kunnen afremmen, waarom sommige mensen beter bestand zijn tegen de ziekte van Alzheimer en waarom sommige mensen de ziekte al vroeg krijgen. Ook werken we aan de ontwikkeling van een visuele prothese voor blinden. Door te doneren aan Stichting Vrienden van het Herseninstituut draagt u bij aan deze belangrijke onderzoeken. Help hersenaandoeningen de wereld uit. Doneer via donerenaangoededoelen.nl aan het Herseninstituut.
Steun hersenonderzoek door Nederlands Herseninstituut
Prof. Dick Swaab: “Ons brein is vergelijkbaar met het heelal: we weten nog maar heel weinig van hoe het precies werkt. Pas als we weten hoe het brein normaal werkt, kunnen we begrijpen wat er bij hersenaandoeningen misgaat. De Stichting Vrienden van het Herseninstituut helpt de wetenschappers van het Herseninstituut met financiele middelen. Word voor 25 euro per jaar Hersenvriend en steun baanbrekend hersenonderzoek. Hersenvrienden zijn onmisbaar! ”
Ook Erik Scherder, hoogleraar neuropsychologie steunt Vrienden van het Herseninstituut.
Het herseninstituut slaaponderzoek
Een bekend onderzoek door het Herseninstituut is het slaaponderzoek. Er zijn verschillende soorten slaapstoornissen, waarvan slapeloosheid de meest voorkomende maar minst begrepen is. Van Someren onderzoekt dat slapeloosheid geen slaapstoornis is, maar een stoornis in het emotionele geheugen. Mensen met slapeloosheid, angst en depressie hebben een rusteloze REM-slaap, die voorkomt dat hun spanningsvolle ervaringen zich ’s nachts verplaatsen van hun emotionele naar hun cognitieve brein. Er is meer onderzoek nodig naar slechte èn goede slapers en hun slaap, stressgevoeligheid, persoonlijkheid, gezondheid enzovoorts. Er wordt wel gezegd dat je iets “een plek moet geven” tijdens de slaap. Bij goede slapers verschuiven emotionele gebeurtenissen tijdens de REM-slaap van het emotionele brein naar het cognitieve brein, maar bij mensen met een rusteloze REM-slaap, lukt die reorganisatie veel slechter en kunnen ze zelfs met méér spanning wakker worden dan voordat ze gingen slapen.
Doneer aan het Herseninstituut via donerenaangoededoelen.nl
Gratis en veilig doneren aan het Herseninstituut? Doneer snel via donerenaangoededoelen.nl. Doneren Aan Goede Doelen geeft een platform aan goede doelen om geld in te zamelen. Zo kunnen zij goed werk leveren en de wereld elke dag een stukje mooier maken door liefdadigheid. Steun daarom ook het Herseninstituut en help hersenaandoeningen de wereld uit. Doneer nu. Alvast bedankt.
Terug naar Overzicht Goede Doelen