info@donerenaangoededoelen.nl   050 - 314 22 44
Doneer nu
Bijenstichting
DONATIES

Totaal:

€ 0,00


Laatste donatie op 23-01-2021
Doneer nu
  • Over ons
  • Nieuwsberichten

Bijenstichting

Steun de Bijen!

Help de Bijen Educatie Stichting Nederland

Veel mensen weten niet dat de Bijen een heel grote bijdrage leveren aan onze voedselvoorziening. Meer dan 75% van alle voedingsgewassen groeien met behulp van de bestuiving van onze Bijen. Honingbijen, solitaire bijen en hommels zorgen ervoor dat we kunnen genieten van heerlijk fruit en gezonde groentes zoals kersen, appels, braambessen, courgettes en paprika's. Zonder de Bijen is er geen fruit en groente voor ons beschikbaar. Zo belangrijk zijn bijen voor onze voeding!
Vanaf 2019 zet de Bijen Educatiestichting Nederland (BESN) zich in voor Bijen. De stichting stimuleert allerlei initiatieven om de voedselvoorziening voor bijen te verbeteren en geeft voorlichting over wilde bijen. Dit alles wordt georganiseerd vanuit het Bijeneducatiecentrum in Vorden waar een demonstratie- en proeftuin is aangelegd van maar liefst 6000 m2 die tijdens open dagen kan worden bezocht. In deze boomgaard met diverse hoogstam fruitbomen zijn demonstratievelden en bloemenborders aangelegd met bij-vriendelijke planten.  

Daarnaast heeft de BESN in korte tijd een website met webshop en online platform opgezet ondersteund door social media. Het aantal volgers groeit gestaag. Via de website worden zo’n veertig cursussen en webinars aangeboden met informatie over de leefwijze van bijen. In de webshop worden duurzame producten aangeboden, zoals biologisch bloemenzaad en biologisch geteelde bollen. En ook producten die op andere wijze iets met bijen te maken hebben zoals: boekjes, ansichtkaarten, bijenkwartet, e-magazines etc. De opbrengsten van de verkoop komen geheel ten goede aan de BESN. 

Onder aanvoering van ‘Bijenkenner’ Jaap Molenaar (directeur) en een grote groep vrijwilligers wordt hard gewerkt om dit allemaal voor elkaar te krijgen. Maar dat is niet genoeg. De stichting ontvangt geen subsidies. Ze kan haar werkzaamheden uitvoeren dankzij donateurs, giften van bedrijven en de verkoop in de webshop. Naast een eenmalige donatie kunt u Ambassadeur van het Educatiecentrum worden, een periodieke gift (aftrekbaar) of ons opnemen in uw testament. De BESN wil verder groeien en heeft hiervoor meer hulp nodig. 

Al sinds 2010 zet zusterstichting: de Bijenstichting zich in voor bijen middels:

  • Het verbieden van bestrijdingsmiddelen met behulp van juridische procedures.
  • Het organiseren van petities
  • Het volgen van de landelijke en Europese politiek
Reviews

Er zijn nog geen reviews voor dit goede doel.

Schrijf een review
Ja, ik steun BIJENSTICHTINGx
1
Mijn bijdrage

2
Mijn gegevens


3
Donatie afronden

Als u klikt op "doneer nu" gaat u akkoord met deze opdracht en ontvangt u op uw aangegeven e-mailadres een bevestiging van uw donaties. Ontvangt u dit niet of heeft u vragen, belt u dan met onze service: 050 - 314 22 44.
DONATIES

Totaal:

€ 0,00


Laatste donatie op 23-01-2021
Doneer nu

BIJENSTICHTING


Lindseweg 2
7251 NK Vorden

T: 0575-469832
E: info@bijen-educatiestichting.nl