info@donerenaangoededoelen.nl   050 - 314 22 44
Doneer nu
Stichting Vrienden van het Joods Historisch Museum
DONATIES

Totaal:

€ 757,50


Laatste donatie op 31-12-2020
Doneer nu
  • Over ons
  • Nieuwsberichten

Stichting Vrienden van het Joods Historisch Museum

Stichting Vrienden van het Joods Historisch Museum

Betrokkenheid bij het JCK van de wieg tot (na) het graf  

Het Joods Cultureel Kwartier is er om het joods cultureel erfgoed in Nederland te behouden, te onderzoeken en mensen in staat te stellen ervan te genieten en te leren over zichzelf en anderen. Het museum gebruikt joodse kunst, cultuur en geschiedenis om contact tussen mensen te bevorderen en ze dichter bij elkaar te brengen. Onze locaties zijn er voor iedereen die op zoek is naar kennis, plezier, schoonheid, stof tot nadenken, groei en inspiratie. De verschillende manieren om hieraan bij te dragen sluiten daar op aan.  

Het Joods Historisch Museum maakt samen met het Kindermuseum, de Portugese Synagoge, de Hollandsche Schouwburg en het Nationaal Holocaust Museum in oprichting onderdeel uit van het Joods Cultureel Kwartier (JCK). Naast behoud, beheer en presentatie van het unieke erfgoed hecht het Joods Historisch Museum ook grote waarde aan het stimuleren van nieuwsgierigheid. Het museum nodigt bezoekers uit met een open blik te kijken naar de veelzijdige joodse cultuur en geschiedenis, zo bestaande kennis te verdiepen en actief na te denken over culturele diversiteit binnen onze maatschappij.    

Het Joods Historisch Museum beheert en presenteert een unieke collectie over joodse geschiedenis en cultuur in Nederland van 1600 tot heden en is hiermee dé toonaangevende joodse erfgoedinstelling, nationaal en internationaal. Door middel van permanente tentoonstellingen, spraakmakende wisseltentoonstellingen, uitgebreide educatieve programma’s en een verscheidenheid aan evenementen is het JCK een bron van inspiratie voor jong en oud, niet joods en joods, in Nederland en wereldwijd.     

Geeft u om het werk van het Joods Cultureel Kwartier, dan kunt u ons steunen door Vriend te worden! Per jaar doneert u dan een vast bedrag. Als dank ontvangt u van ons, afhankelijk van het bedrag dat u doneert, een aantal privileges. Word Vriend via deze link.

Ook kunt u ons ondersteunen door middel van een eenmalige donatie. Wilt u overwegen om het Joods Cultureel kwartier in uw testament op te nemen? Wij praten graag met u over de mogelijkheden. U kunt hiervoor contact opnemen met Anita Soer, 020-5310364 of anita.soer@jck.nl.


Beeld: Ruud van Empel


Reviews

Lucas heeft dit doel beoordeeld met een 4!

Mooi museum met een bijzondere atmosfeer en indrukwekkende tentoonstellingen. Ook de Snoge is prachtig!

Eva heeft dit doel beoordeeld met een 5!

Leuk een leerzaam museum! Vooral ook voor de kinderen die het kindermuseum geweldig vonden.

Schrijf een review
Ja, ik steun STICHTING VRIENDEN VAN HET JOODS HISTORISCH MUSEUMx
1
Mijn bijdrage

2
Mijn gegevens


3
Donatie afronden

Als u klikt op "doneer nu" gaat u akkoord met deze opdracht en ontvangt u op uw aangegeven e-mailadres een bevestiging van uw donaties. Ontvangt u dit niet of heeft u vragen, belt u dan met onze service: 050 - 314 22 44.
DONATIES

Totaal:

€ 757,50


Laatste donatie op 31-12-2020
Doneer nu

STICHTING VRIENDEN VAN HET JOODS HISTORISCH MUSEUM


Postbus 16737
1001 RE Amsterdam

T: 020-5310364
E: Anita.soer@jck.nl