info@donerenaangoededoelen.nl   050 - 314 22 44
Doneer nu

Voor de bescherming en het herstel van natuurgebieden in Afrika

Stichting African Parks Foundation
  • Over ons
  • Nieuwsberichten

Voor de bescherming en het herstel van natuurgebieden in Afrika

Onder druk van stroperij en een snel groeiende bevolking dreigt veel van de Afrikaanse natuur en haar dieren in rap tempo verloren te gaan. African Parks is een non-profit organisatie de volledige verantwoordelijkheid neemt voor de langdurige bescherming en het herstel van natuurgebieden in Afrika.

Dit doet African Parks op basis van mandaten van overheden voor 20 jaar en langer, waarbij we volledig aansprakelijk zijn voor de resultaten. We herstellen veiligheid voor mens en dier met rangers, werken met de lokale bevolking om hun welzijn te verbeteren en alternatieven te creeëren voor stroperij, heintroduceren verdwenen diersoorten en maken het park weer aantrekkelijk voor toerisme. Zo wordt niet alleen het ecosysteem hersteld, maar zorgen we dat de bescherming van het park ook toekomstbestendig is op sociaal en financieel vlak. 

Sinds 2010 beheert African Parks Zakouma National Park in Tsjaad. Hier werden tussen 2002 en 2010 4,000 olifanten gestroopt, tot er nog slechts 450 over waren. Bekijk in de video hieronder hoe dit ecosysteem weer herstellende is met dank aan effectieve bescherming en samenwerking met de lokale bevolking.

African Parks is opgericht in 2000 en heeft op dit moment 15 natuurgebieden onder haar hoede in 9 verschillende Afrikaanse landen. Gezamelijk beslaan deze ecosystemen meer dan 10,5 miljoen hectare, waarmee de 1,000 rangers van African Parks een gebied dat ongeveer 2,5 keer zo groot is als Nederland beschermen. Om de snelle verdijwing van veel Afrikaanse natuurgebieden en haar diersoorten tegen te gaan moeten we nu actie ondernemen. African Parks heeft het gebied onder haar bescherming verdubbeld sinds 2016, en streeft ernaar 20 parken onder beheer te hebben in 2020. Hiermee proberen we een netwerk van goed beschermde gebieden op te richten, met vertegenwoordiging in Afrika's belangrijkste ecosystemen. 

Om meer over ons werk te leren verwijzen we u graag naar onze website. U kunt zich ook inschrijven voor onze nieuwsbrief of ons volgen op Facebook. Indien u ons wilt steunen in het behoud van de Afrikaanse natuur vindt u hier meer informatie. Hartelijk dank!


Reviews

Er zijn nog geen reviews voor dit goede doel.

Schrijf een review
Ja, ik steun STICHTING AFRICAN PARKS FOUNDATIONx
1
Mijn bijdrage

2
Mijn gegevens


3
Donatie afronden

Als u klikt op "doneer nu" gaat u akkoord met deze opdracht en ontvangt u op uw aangegeven e-mailadres een bevestiging van uw donaties. Ontvangt u dit niet of heeft u vragen, belt u dan met onze service: 050 - 314 22 44.
DONATIES

Totaal:

€ 7,50


Laatste donatie op 16-11-2018
Doneer nu

STICHTING AFRICAN PARKS FOUNDATION


Postbus 313
3940 AH Doorn

T: 0343 56 50 19
F: 0343 56 50 22
E: netherlands@africanparks.org