info@donerenaangoededoelen.nl   050 - 314 22 44
Doneer nu

Steun de MAMAS

Kinderfonds MAMAS
  • Over ons
  • Nieuwsberichten

Steun de MAMAS

Kinderfonds MAMAS steunt de MAMAS van Zuid-Afrika: sterke, indrukwekkende vrouwen die opstaan voor kinderen in ernstige armoede. Deze vrouwen organiseren zelf dagelijkse zorg, bescherming, eten, warmte en liefde voor nu al 50.000 kinderen in 50 prachtige projecten. De MAMAS ontfermen zich structureel over de meest kwetsbare kinderen en helpen hen om veilig, gezond, goed opgeleid en sociaal vaardig groot te worden. Wilt u donateur worden? Klik hier. Wilt u eenmalig geven? Klik dan hier of doneer via de button bovenaan of rechts van deze pagina. 

Het prachtige Zuid-Afrika kent uitzonderlijke tegenstellingen op terreinen als welvaart, economie, toegang tot onderwijs, gezondheidszorg etc. Dit heeft extreme ontwikkelingen op gebieden als armoede, geweld, seksueel misbruik, criminaliteit en hiv-aids tot gevolg. Op dit moment leven meer dan 10 miljoen kinderen in onmenselijke armoede. 

Gelukkig zijn er de MAMAS. De MAMAS zijn vrouwen (en een enkele man) in Zuid-Afrika die niet wegkijken als een kind in nood is, die zich geroepen voelen iets aan de situatie te doen. Zij zijn veelal 10 tot 15 jaar geleden kleinschalig begonnen, simpelweg omdat ze het niet langer konden aanzien. Op de straathoek, in de garage, in de lokale kerk… Met de ambitie, het doorzettingsvermogen en de passie om een veilige plek voor kinderen te realiseren, met begeleiding en liefde. Waar ze huiswerk kunnen maken, veilig kunnen spelen en een bord eten krijgen. Met €5 per maand kunnen de MAMAS één kind redden. Helpt u mee?

De 10 kenmerken van Kinderfonds MAMAS

1. MAMA POWER
In Zuid-Afrika nemen vooral vrouwen verantwoordelijkheid. Zij bieden in hun eigen omgeving kinderen in ernstige armoede dagelijkse zorg, veiligheid en liefde.

2. Lokaal initiatief
Alleen wanneer lokale mensen zelf het initiatief nemen tot hulp, ontstaat er draagvlak in de gemeenschap en heeft het project kans van slagen.

3. School=toekomst
De MAMAS helpen de kinderen veilig en gezond door hun schooltijd heen, met dagelijks eten, kleding, huiswerkhulp, medische zorg, sport & spel.

4. Trouw
Een kind uit de armoede redden is altijd een kwestie van trouw en lange adem. Niet alleen een boterham vandaag, maar 18 jaar zorg tot het kind zelfstandig is.

5. Samen sterker
Alle MAMAS werken in heel Zuid-Afrika onderling nauw samen. Daarmee inspireren ze ook anderen. We noemen dat de Beweging van Hoop!

6. Zij bepalen
De MAMAS bepalen zelf welke zorg en aanpak nodig zijn. Zij weten zoveel beter dan wij wat de kinderen nodig hebben en welke hulp het beste werkt.

7. Wij controleren
Over de besteding van het geld worden vooraf strikte afspraken gemaakt. Kinderfonds MAMAS ziet met eigen ogen toe op de naleving daarvan.

8. Betrokken mensen
Kinderfonds MAMAS verbindt betrokken mensen in Nederland (onze donateurs) en in Zuid-Afrika (onze MAMAS), die samen kinderen een toekomst geven.

9. Klein en efficiënt
We zijn in Nederland een kleine organisatie met acht medewerkers, minimale bureaucratie, maximale betrokkenheid en heel direct contact met de MAMAS.

10. Onafhankelijk
Kinderfonds MAMAS werkt nooit met subsidies, want subsidies maakt afhankelijk van de politieke ‘waan van de dag'.


“Omdat álle kinderen ónze kinderen zijn!”
zoals onze oprichter Nelson Mandela altijd zei.


Reviews

Er zijn nog geen reviews voor dit goede doel.

Schrijf een review
Ja, ik steun KINDERFONDS MAMASx
1
Mijn bijdrage

2
Mijn gegevens


3
Donatie afronden

Als u klikt op "doneer nu" gaat u akkoord met deze opdracht en ontvangt u op uw aangegeven e-mailadres een bevestiging van uw donaties. Ontvangt u dit niet of heeft u vragen, belt u dan met onze service: 050 - 314 22 44.
DONATIES

Totaal:

€ 377,50


Laatste donatie op 06-08-2020
Doneer nu

KINDERFONDS MAMAS


Postbus 156
1250 AD LAREN NH

T: 035 - 539 59 80
E: info@kinderfondsmamas.nl